Trčite li s nama? Coinis PG Run League

In Uncategorized on

Written by Isidora Matovic

Trčite li s nama? Coinis PG Run League

Da odmah pređemo na stvar. Kad se trči?

COINIS Podgorička liga trčanja se sastoji od sedam trka dužine 5km održava se u zimskoj sezoni 2022/2023. u Podgorici, na brdu Gorica.

Kategorije u kojima se možete takmičiti su: individualno žene, individualno muškarci i timovi.

A kad je prva trka? Nedjelja u 10 je START!

Evo i cijelog rasporeda:

9:00 – 9:40 – Briefing i preuzimanje startnih brojeva
9:40 – 9:45 – Pozdravna riječ organizatora i predstavljanje pravila trke
9:45 – 9:55 – Zagrijavanje
10:00 – START TRKE
10:50 – Proglašenje pobjednika 1. Kola

Hoću da trčim – kako se boduju trke?

Kako postoji nekoliko kategorija postoje i pravila u vezi sa svakom kategorijom. Bodovanje funkcioniše na sljedeći način:

Individualno – Za završno bodovanje se računaju 4 najbolja vremena ostvarenih na trkama koja se sabiraju. Da bi se učesnik kvalifikovao za ukupno bodovanje u ligi, potrebno je da učestvuje na najmanje 4 trke.

Timovi – Potrebno je da svaki tim ima 3-5 takmičara od kojih se za timski plasman računa konačni plasman 3 najbolja takmičara (a od tih 3 trkača, 4 najbolja vremena). Jedna kompanija/ekipa može prijaviti više timova. Svaki tim mora imati svog kapitena koji će prijaviti ekipu i preuzeti startne pakete.

Takmičari koji su dio tima takođe se boduju i u individualnom poretku.

A tu su i medalje i nagrade sponzora za najbolje takmičare. Svečana ceremonija dodjele nagrada održaće se na kraju sezone, 30. aprila 2023. godine.

Nisam trčao/la do sad – Je li to problem?

Naravno da nije. Mnogi takmičari su prvi put potrčali na prošloj Ligi Trčanja tako da je ovo sjajan početak za nove zdrave navike.

Od poboljšanja kardiovaskularnog zdravlja do jačanja imunološkog sistema, postoji mnogo razloga da zavežete pertle na patikama i krenete već sa prvom trkom koja će se održati u nedjelju.

Trčanje takođe može imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, čineći da se uopšteno osjećamo bolje. A kako to, pitate se?

Trčanjem se oslobađaju endorfini, koji stupaju u interakciju s receptorima u mozgu, što smanjuje percepciju bola i takođe djeluje kao sedativ. Drugim riječima, trčanje nam pomaže da se odvratimo od stvari koje nas opterećuju i da nam pomogne da se opustimo. Pokazalo se da ovakva vježba pomaže u smanjenju nivoa stresa i anksioznosti. I konačno, provođenje vremena na otvorenom u prirodi povezano je s poboljšanim raspoloženjem i smanjenim nivoom stresa.

Dođite da se opustimo ali i zabavimo

Život koji skoro svi danas vodimo, može biti prilično stresan. Bilo da se radi o našim beskrajnim to-do listama, našim haotičnim radnim rasporedima ili čak notifikacijama na telefonu, lako je osjećati se kao da smo stalno na ivici.

Ne postoji magični lijek za stres, a svi znamo da je zdrav način života ključan za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Ali ponekad nije lako promijeniti svoje navike, uglavnom ako smo već dugo navikli živjeti na određeni način. Stručnjaci kažu da je jedan od najboljih načina da se nosite s tim – da se krećete i ostanete aktivni. Ne samo da je trčanje odličan način za vježbanje, već su studije pokazale da može pomoći i da poboljšamo raspoloženje i podignemo nivo energije. A kome ne treba malo energy boosta?

Coinis promoviše zdrave stilove života

Zašto sve ovo radimo? Smatramo da se o zdravim stilovima života nikad ne može govoriti previše a Coinis Podgorička liga trčanja je samo jedna u nizu akcija koje podržavamo, a koje promovišu vrijednosti koje mi njegujemo.

Coinis ekipa se prijavila – a gdje ste vi?

Link za prijavu se nalazi ovdje. Označite da li se prijavljujete kao individua ili kao tim.

Isidora Matovic

Isidora Matovic

ABOUT THE AUTHOR

Social media enthusiast and a full time researcher. She takes digital presence very seriously and that is why you are always in touch in what is going on with us! Follow us for more posts like this.

See all entries by this author